Tvit.Az - Azərbaycan və dünyadan ən son xəbərlər
ANA SƏHİFƏ sosial Zəhərlənmə riskinə qarşı necə qorunmalıyıq?
sosial

Zəhərlənmə riskinə qarşı necə qorunmalıyıq?

21-07-2025 11:00 36 Baxış
IMG

Qida zəhərlənmələrinə daha çox yay aylarında təsadüf edilir. Bu dövrdə temperatur yüksək olur və bu da bakteriyaların daha sürətli çoxalmasına şərait yaradır.

"Tvit.az" xəbər verir ki, nəticədə qidalar tez xarab ola və zəhərlənmə riski yarana bilər. Bunun səbəbi isə qida ilə düzgün davranmamaq, sanitar-gigiyenik qaydalara əməl etməməkdir.

Zəhərlənmə riskini azaltmaq üçün hansı qaydalara riayət etməliyik?

Azərbaycan Qida Təhlükəsizlyi Agentliyi və İcbari Tibbi Sığorta üzrə Dövlət Agentliyi tərəfindən hazırlanan qida zəhərlənmələrinə dair videoçarxla aşağıdakı link vasitəsilə tanış ola bilərsiniz: